De’ du, Paulus lille!

tis 19:00
Medlem: 100 kr

TRIO NETZEL

Att kvinnliga tonsättare i alla tider behandlats styvmoderligt är ett lika välkänt som sorgligt faktum. Trio Netzel har tagit detta till sig och lyfter ofta och gärna fram kvinnors musik. Gruppen bildades 2010 och har sedan starten turnerat på scener runtom i Sverige med strålande respons från publik och press.

Konsertprogrammet består av Pianotrio i Ess-dur av Louise Farrenc från 1844, modernare tongångar i verk av Lili Boulanger och Melanie Bonis från 1900-talets början, och dessutom Elfrida Andrées andra pianotrio i sann romantisk anda. Elfrida Andrée var domkyrkoorganist i Göteborg 1867-1929, och en färgstark person i stadens kulturliv. Som den första kvinnliga organisten någonsin, kämpade hon både för kvinnors rätt att vara konstnärer och allas rätt att ta del av konstmusik.

TRIO NETZEL:

Inga Zeppezauer, violin