Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

CONCERTO COPENHAGEN 

16 oktober, 2023 kl. 19:30 20:30

Concerto Copenhagen under ledning av Lars Ulrik Mortensen 

Solister:
Fredrik From – violin 
Hannah Tibell – violin 
Antoine Torunczyk – oboe 

J.S. Bach: 
Orkestersvit no. 3, BWV 1068 [I] 
Violinkonsert i E-dur, BWV 1042 
Orkestersvit no. 3, BWV 1068 [II] 
Konsert for violin och oboe, BWV 1060R 

-paus- 

Violinkonsert i a-moll, BWV 1041 
Orkestersvit no. 3, BWV 1068 [III, IV, V] 
Konsert for 2 violiner i d-moll, BWV 1043 

 

Nya Örgryte kyrka

Lennart Svegelius V 10
Göteborg, 412 74 Sverige
+ Google Map

Concerto Copenhagen har i mer än 30 år framfört musiken från barock, wienklassicism och tidig romantik med stor övertygelse och konstnärlig kompromisslöshet, och är idag en av de mest etablerade barockensemblerna i världen. 

Med sin musikaliska ledare Lars Ulrik Mortensen förenar de konstnärlig autenticitet med innovation och ger genom originella tolkningar musiken nytt liv och gör den relevant för en modern publik. Musikerna tillhör den internationella eliten bland barockmusiker och orkestern har sedan sin första konsert år 1991 varit på en spännande konstnärlig och musikalisk resa – uppskattad och hyllad av såväl publik som kritiker. 

I den här konserterna presenterar de några av Johan Sebastian Bachs mest älskade verk när de tillsammans med violinisten Fredrik From framför de två violinkonserterna, de två dubbelkonserterna – där violinisten Hannah Tibell och oboisten Antoine Torunczyk medverkar som solister, samt orkestersvit nr 3 – med den ikoniska satsen Air. 

Det är inte första gången Concerto Copenhagen ger sig i kast med den här musiken. År 2011 spelade orkestern in Bachs violinkonserter med Fredrik From, som varit ensemblens konsertmästare i över 15 år. En inspelning som blev internationellt prisad som en av de av bästa på historiska instrument. 

Här kan man se fram emot att få uppleva några av den klassiska musikens absoluta största hits! 


Konserten ges i samarbete med Göteborgs internationella orgelfestival och Vara konserthus.